keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Lohi-rapucurry kvinoalla neljälle

Rakastatko curryä? Lohi-rapu-curry on yksi lempi curreistani. Curryt ovat muutenkin niin ihania, koska niihin voi käytännössä laitaa ihan mitä haluaa:) Ystäväni jolla oli kovat ennakkoluulot ruusukaalia kohtaan rakastui siihen, syötyään tätä ruokaa:)

Tämä on minun tapani tehdä curryruokaa :) Kokeilethan sinäkin!



Valmistuaika on n. 1h.

Kvinoa:
8dl vettä
1 1/2 tl suolaa
3dl kvinoaa

Kuumenna vesi kattilassa. Kaada kvinoa kiehuvan veden joukkoon. Anna kiehahtaa n. minuutti. Kaada kvinoat siivilään. Huuhtele kvinoa kuuman veden alla n. muutama minuutti, välillä sekoittaen.




Putsaa kattila ja mittaa vesi kattilaan. ( 8dl ) Kun vesi kiehuu lisää huuhdeltu kvinoa kattilaan sekä suola.



Laita kansi päälle ja hiljennä liesi pienimmälle tasolle. Tällä välin valmista curry.

Lohi-rapucurry:
Purjo
2 tuore chili mieto
6 ruusukaalia
1 suippopaprika
2rkl voita
1rkl curryjauhe
2tl kanelia
1 reilu ruokalusikallinen hunajaa
3tl suolaa
2 tölkkiä Pirkka kookosmaitoa
600g norjalaista lohta
200g pakasterapuja
2 kourallista cashewpähkinöitä
1 nippu korianteria

Leikkaa lohi paloiksi. Kannataa pyytää kalakauppiasta poistamaan lohen nahka.



Pilko chili, purjo, ruusukaalit( halkaise ruusukaalit puoliksi ) ja paprika paloiksi.



Kuumenna pannulla voi. Laita pannulle juuri pilkkomasi asiat. Lisää myös curryjauhe, kaneli ja suola.



Kuullota hetki. Lisää kookosmaito ja hunaja. Sekoita ja hiljennä lämpöä. Anna curryn hautua hiljalleen kuplien n. 20 minuuttia.



Lisää cashewpähkinät, lohenpalat ja ravut. Anna hautua kannenalla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.



Sekoita ja tarkista maku. Myös kvinoan pitäisi olla tässä vaiheessa valmista. Pilko vielä korianteri pieneksi.

Laita kvinoaa lautaselle ja sen päälle ihanaa currya. Annoksen kruunaa tuore korianteri sekä pieni ripaus sormisuolaa.





Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti