maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pitkään haudutettua, hunajaglaseetattua porsaankylkeä ja paistettua riisiä neljälle

Tein erittäin rakkaalle ystäväperheellemme hääillallisen Outin tapaan. Illallinen onnistui oikein hyvin!

Pääruokana meillä oli pitkään haudutettua hunajaglaaseerattua porsaan kylkeä sekä paistettua riisiä.

Keitä riisi jo edelisenä päivänä
Valmistusaika on n. 30 minuuttia.

Keitetty riisi:
2,5dl pitkäjuväistä riisiä
6dl vettä
2tl suolaa

Kuumenna vesi. Lisää riisit ja suola veteen. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen pienennä lieden lämpötilaa pienimpään mahdolliseen. Laita kansi päälle ja anna riisin kypsentyä.
Kun riisi on tarpeeksi jäähtynyt, siirrä riisikattila jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Possunkyljen määrä saattaa tuntua suurelta. Määrää valittaessa täytyy ottaa kuitenkin huomioon, että keittämisen jälkeen possusta poistetaan rasva. Tämä vähentää
painoa huomattavasti.

Valmistusaika on n. 3,5h.

Possunkylki:
1,5kiloa possunkylkeä (Ostettu Hakaniemen kauppahallista Reinin lihasta)
n. 5l vettä
1 iso tuorechili
n. 5cm pala inkivääriä
4 kevätsipulivartta
4 valkosipulinkynttä
2rkl suolaa
0,5dl riisiviinietikkaa
2dl soijaa

Nosta porsaankylki huoneen lämpöön n. 30minuuttia ennen keittämistä.



Pilko inkivääri sekä kevätsipuli ja valkosipuli paloiksi. Lisää isoon kattilaan vesi ja kaikki muut aineekset.



Anna kiehahtaa, jonka jälkeen vähennä lämpöä huomattavasti. Lisää kattilaan possunkylki. Jos possunkylki ei mahdu kattilaan voit pilkkoa sen kahtia. Kypsennä possua 2 tuntia. Neste saa juuri ja juuri kuplia.

Kun possu on kypsynyt 2 tuntia, nosta se leivinpaperin päälle pellille.



Anna possun jäähtyä. Poista suurin osa rasvakerroksesta veistä apuna käyttäen.



Porsaankyljen glaseeraus:
2rkl luomuvoita
1rkl suolaa
150g hunajaa
0,5dl soijaa

Koristelu:
Chili
Korianteri
seesaminsiemenet

Laita uuni 250 asteeseen. Valele porsaankyljen pintaan voita. Ripottele suola tasaisesti kummallekin puolelle. Sekoita hunaja ja soija keskenään. Nosta porsaankylki uunivuokaan ja valele se hunajasoija-seoksella. Vaikka seos suurimmaksi osaksi valuu uunivuoan pohjalle se ei haittaa.



Kun uuni on kuumentunut, nosta vuoka uuniin ja anna porsaan glaseroitua n. 30 minuuttia valellen sitä nelisen kertaa. Tarkkaile porsasta koko ajan ja vähennä hieman uunin lämpöä, jos hunajasoija-seos alkaa kärventyä. Kun porsaan kylki on tarpeeksi glaseroitunut, ja siinä on ihana kiiltävä pinta, nosta se pois uunista jäähtymään.



Pilko chili ja korianteri pineksi koristelua varten.

Paistettu riisi:
Kiinankaali
Kevätsipulinippu
1 tuore chili
Edellisenä päivänä keitetty riisi
2rkl luomuvoita
2tl suolaa

Pilko kiinankaali, chili ja kevätsipuli. Sulata voi pannulla. Lisää pannulle kaali, chili ja kevätsipuli ja kuullota hetki.



Lisää riisi. Paista n. 5 minuuttia. Riisi saa muuttua hieman rapsakaksi. Lisää vielä suola.

Annoksen kasaaminen:
Pilko porsaankylki haluamasi kokoisiksi paloiksi. Annostele riisi lautaselle ja porsaankylkipalat riisin päälle. Lusikoi vuuan pohjalta hunajasoija-seosta porsaan päälle. Koristele porsas korianterilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Annos on valmis nautittavaksi!

Tämä annos vaatii hieman enemmän aikaasi, mutta on ehdottomasti sen arvoinen!!!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti