tiistai 5. toukokuuta 2015

Simppeli lounas: Lohta, ruusukaalia ja cashewpähkinää kahdelle

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet suunnitellut täydellisen lounaan, mutta toteutunut lopputulos on jotain aivan muuta. Minulle kävi tänään niin.

Hyvä ystäväni oli tulossa meille kylään lapsensa kanssa. Olin suunnitellut tekeväni paistettua lohta, kukkakaalipyreen kookosmadolla, paistettuja ruusukaaleja ja kashewöljyn. Lapsilla oli kova nälkä joten heille piti tehdä jotain nopeasti. Ystäväni ruokavalioon suunnittelemani lounas ei sopinut. Lapset ruokittuani päädyin siis tekemään erittäin simppelin lounaan vain minulle itselleni. Lounas oli todella hyvää ja valmistui nopeasti.

Valmistusaika on noin 20min.

Lohi:
400g Norjalaista lohta ilman nahkaa
1rkl loumuvoita
1tl suolaa
1tl pippuria

Paloittele lohi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kuumenna voi pannulla. Paista lohipalat kuumalla pannulla niin että, lohet saavat kauniin pinnan. Tämän jälkeen anna lohien kypsentyä miedomalla lämmöllä. Muutama minuutti per puoli. Lisä lopuksi vielä suola ja pippuri. Nosta lohet lautaselle odottamaan.



Ruusukaalit:
12 ruusukaalia
2rkl luomuvoita

Poista ruusukaaleista kanta, päällimmäiset lehdet ja pilko ruusukaalit n. neljään osaan. Kuumenna voi pannulla. Paista ruusukaleja muutama minuutti kuumalla pannulla, jonka jälkeen hiljennä lämpö. Paista vielä n. 4minuuttia välillä ruusukaaleja käännellen. Tarkista kypsyys esimerkiksi haarukalla. Itse tykkään jos ruusukaalissa on hieman purutuntumaa.

Laita lautaselle paistetut ruusukaalit sekä lohet. Lisää annokseen lopuksi vielä kourallinen cashewpähkinöitä. Näin erittäin helppo, terveellinen ja maukas lounas on valmis :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti