Valmistuaika on n. 40minuuttia
Kukkakaali-parsakaalikeitto:
2l vettä
600g parsakaalia
1kilo kukkakaalia
400 millilitraa Pirkka kookosmaitoa
1rkl luomuhunajaa
3tl suolaa
2tl mustapippuria
Laita vesi kattilaan kiehumaan. Pilko sillä aikaa kukkakaali ja parsakaali. Itse tykkään poistaa kaaleista suurimmat varret sekä lehdet. Laita kaalit veteen kiehumaan. Anna kiehua n. 20minuuttia.
Kaalien kiehuessa valmistin rucolaöljyn sekä pekonit. Jos haluat voit tehdä ensin keiton loppuun saakka ja sen jälkeen valmistaa muut. Keitto pysyy kyllä kannen alla kuumana pidempäänkin.
Ota kattila pois liedeltä ja tarkista kypsyys esimerkiksi haarukalla. Kaalien tulee olla täysin pehmeitä. Lisää kookosmaito, hunaja, suola ja pippuri. Kiehauta keitto. Nosta kattila sivuun ja soseuta keitto sauvasekoittimella noin muutaman minuutin ajan. Näin saat keitotsta todella pehmeän, sileän ja täyteläisen.
Rucolaöljy:
1nippu rucolaa ilman varsia
1/2tl suolaa
1/2tl valkopippuria
1dl oliiviöljyä
2rkl mantelirouhetta
Laita mortteliin kaikki muut ainesosat paitsi mantelirouheet. Survo ainekset sekaisin morttelissa. Sekoita mantelirouhe sekaan. Jätä rucolaöljy sivuun odottamaan keiton valmistumista.
Rapeaksi paitettu pekoni:
170g pekonia
Leikkaa pekoni suikaleiksi.
Kuumenna pannu. Ruskista pekoneita kunnes ne ovat todella rapeita. Kääntele pekoneita paistaessasi. Jätä pekoneista irronnut rasva pannulle. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle. Anna ylimääräisen rasvan jäädä paperiin.
Annostele keitto lautaselle. Laita ruokalusikallinen rucolaöljyä keiton päälle. Ripottele rapeat pekonit vielä päälle. Nauti tämä taivaallinen keitto heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti