lauantai 13. kesäkuuta 2015

Luomuvoissa paistetut muikut sekä juuresmuusi kahdelle

Rakastan kalaa yli kaiken! Varsinkin markkinoilla, muikut ovat erittäin suosittuja ja siksi niitä onkin tarjolla useammassa kojussa. Markkinoilla ollessani minulle iski aivan hillitön muikkuhimo. Tämä on minun versioni taivaallisista muikuista!

Valmistuaika on n. 30 minuuttia



Juuresmuusi:
 400g bataattia
400g parsakaalia
500g kukkakaalia
1rkl luomuvoita
2tl ruususuolaa

Huom! Kukkakaali ja parsakaali on punnittu kaupassa

Kuumenna n. 2litraa vettä. Pilko vihannekset. Poista kukkakaalista ylimääräiset kannat ja lehdet. Laita vihannekset kiehuvaan veteen. Keitä n. 20 minuuttia. Tarkista vihannesten kypsyys. Kaada kuuma vesi pois. Lisää voi ja suola. Soseuta noin minuutin ajan. Anna muussin odottaa kun paistat muikut.

Muikut:
300g muikkuja
n. 20g mantelirouhetta
1.5rkl luomuvoita
1tl ruususuolaa
1tl valkopippuria

Kuumenna pannulla voi. Lisää pannulle muikut sekä mantelirouhe. Paista noin muutaman minuutin ajan välillä käännellen. Lisää lopuksi valkopippuri.

Laita lautaselle ensin juuresmuussi ja reilusti muikkuja päälle. Nauti heti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti