lauantai 13. kesäkuuta 2015

Vihreä rapucurry kahdelle



Valmistusaika n. 35 minuuttia


2dl kvinoaa
5dl vettä
2tl suolaa

Kuumenna vesi kattilassa. Kaada kvinoa kiehuvan veden joukkoon. Anna kiehahtaa n. minuutti. Kaada kvinoat siivilään. Huuhtele kvinoa kuuman veden alla n. minuutin ajan, välillä sekoittaen. Laita vesi puhdistettuun kattilaan. Lisää huuhdeltu kvinoa kiehuvaan veteen. Lisää vielä suola. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Tällä välin valmista rapucurry.


Jos sinulla on aikaa sulata ravut huoneen lämmössä. Aikaa tähän menee noin 1-2h. Kaada sulaneista ravuista vesi pois ja kuivaa.  vielä talouspaperilla. Voit sulattaa ravut myös mikrossa.



n. 500g jättirapuja (valmiiksi keitetty/kuorittu)
2kpl vihreää paprikaa
4kpl valkosipulinkynttä
1tl suolaa
2rkl luomuvoita

Pilko paprika suikaleiksi. Sulata voi pannissa. Raasta valkosipulinkynnet. Laita paprikat ja valkosipulinkynnet pannulle. Kuullota n. 1minuutti käännellen. Siirrä kaikki lautaselle odottamaan.



1kpl mieto chili
2tl vihreää currytahnaa
1rkl curryä
1tölkki Pirkka kookosmaitoa
1rkl luomu hunajaa
1tl inkivääritahnaa
1rl luomuvoita
70g babypinaattia
2kourallista cashewpähkinöitä
1tl ruususuolaa
1ruukku korianteria

Lisää pannulle voi, pilkottu chili, curry, currytahna ja inkiväritahna. Kuullota hetki.



Lisää kookosmaito, hunaja ja suola. Anna hautua hiljalleen kunnes kvinoa on valmista. Lopuksi lisää ravut ja paprikat sekä pinaatinlehdet ja cashewpähkinät. Anna curryn hautua vielä hetki. Tarkista maku.



Kokoa lautaselle ensin kvinoaa ja sen jälkeen taivaallisen makuinen vihreä rapucurry. Viimeistele tuoreella korianterilla ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti