Alkuruokana meillä oli kuutioitua seesamilohta, inkiväärimajoneesia ja paahdettua saaristolaisleipää.
Valmistusaika n. 40 minuuttia.
Inkiväärimajoneesi:
1 muna
1dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl Suola
2tl sokeria
1rkl tuoretta raastettua inkivääriä
Raasta tuore inkivääri. Laita ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoitinta paikallaan pitäen n. 1 minuutti. Tämän jälkeen sekoita rauhallisesti nostelemalla sauvaa ylös alas. Kun majoneesi on paksuhkoa se on valmis. Peitä majooneesi elmukelmulla. Nosta majoneesi jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi. Majooneesin voi tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi.
Kuutioitu lohi:
300g Norjalaista lohta
1tl suolaa
2tl seesamin siemeniä
puoli kourallista cashewpähkinöitä
1tuore chili
muutama korianterin lehti
Kun ostat lohen niin pyydä kalamyyjää poistamaan lohesta nahka. Tämä auttaa sinua paljon.
Pilko lohi paloiksi. Pilkotun lohen tulee olla täysin puhdas ilman mitään ylimääräistä. Vaikka kalamyyjä on poistanut nahan pitää sinun leikata kaikki muu ylimääräinen pois veitsellä. Vain kaunis pinkki suussasulava lohi jää.
Lohesta poistetut ylimääräiset palat |
Pilko chili ja korianteri valmiiksi lautaselle.
Paahdettu saaristolaisleipä:
4 siivua saaristolaisleipää ( tai enemmän riippuen leivän koosta )
1rkl luomuvoita
4 siivua saaristolaisleipää ( tai enemmän riippuen leivän koosta )
1rkl luomuvoita
Leikkaa leivästä 4 ohutta siivua ( tai enemmän ). Sulata voi. Laita siivut kuumalle pannulle paahtumaan. Paahda noin minuutti jonka jälkeen käännä leivät. Sammuta liesi ja anna leipien hetki imeä voi itseensä.
Aseta leivät alkuruokalautasille. Annostele leipienn päälle kuutioitu lohi. Lusikoi lohen päälle reilusti inkiväärimajoneesia ja koristele korianterilla, seesaminsiemenillä ja chilillä. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti