maanantai 23. helmikuuta 2015

Hunajalla glaseerattua kanaa, chilimajoneesia ja couscoussalaattia neljälle

Kauneudenhoitola Studio Vass järjesti Pomp De Lux kutsut. Tein kutsuille suolaisen ruuan. Ruoka oli niin hyvää, että minunhan oli pakko saada se heti esille blogiini:)

Valmistusaika on n. 1h




Nosta kanat huoneen lämpöön odottamaan vuoroaan.

Couscoussalaatti:
2dl couscousta
3dl vettä
1 tl suolaa
1rkl oliiviöljyä
1 limetin mehu
120g punaista paprikaa
16 kpl kirsikkatomaatteja
1 reilu kourallinen porkkan-mungsalaattia
1 reilu kourallinen sesonkisalaattisekoitus Pirkka
2 kevätsipulin vartta
1 kourallinen siemensekoitusta
1 kourallinen cashewpähkinöitä
Cosmopolitan salaatti

Couscous on mieletön raaka-aine. Voit lisätä sen sekaan ihan mitä tahansa:)

Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. Kaada veden sekaan couscous ja ota kattila liedeltä. Anna couscousin kypsyä kannen alla kunnes neste on imeytynyt niihin. Kypsymisaika on n. 10 minuuttia. Jos couscous on kauemmin kannen alla, se ei myöskään haittaa:) Jäähdytä couscous esimerkiksi jääkaapissa.

Kaada jäähtynyt couscous kulhoon, mihin mahtuvat muutkin raaka-aineet. Lisää oliiviöljy ja puristettu limen mehu. Sekoita. Jos couscous jää isommiksi klimpeiksi saat sen sekoittamalla irtonaisemmaksi. Tämän jälkeen voit lisätä kaikki muut raaka-aineet kulhoon. Suosittelen pilkkomaan paprikan mahdollisimman pieniksi kuutioiksi, puolittamaan tomaatit ja pilkkomaan kevätsipulin.



Sekoita ainekset sekaisin keskenään ja tarkista maku. Voit siirtää salaatin jääkaappiin vetäytymään.


Chilimajoneesi:
1 muna
1dl rypsiöljyä 
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl Suola
1tl sokeria
Pippuria
1 keskikokoinen tuorechili




Paloittele chili, laita ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoitinta paikallaan pitäen n. 1 minuutti. Tämän jälkeen sekoita rauhallisesti nostelemalla sauvaa ylös alas. Kun majoneesi on paksuhkoa se on valmis. Nosta majoneesi jääkaappiin vetäytymään. 


Hunajalla glaseerattu kana:
1rkl oliiviöljyä
1 paketti Kariniemen kananpojan paistinleikettä (saa hyvin varustetuista ruokakaupoista)
4rkl hunajaa
2rkl soijaa
Reilusti sormisuolaa (tavallinen suolakin käy)
Seessaminsiemenet
Korianteriruukku

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kaada oliiviöljy pannulle kuumenemaan. Kun öljy on kuumentunut laita kanat pannulle. Pannun tulee olla kuumimmillaan. Näin saat kanoihin hyvän pinnan. Ripota kanan päälle reilusti sormisuolaa. Kun kanojen pinta on saanut hyvän värin käännä kanat. Ripota suola myös kanojen toiselle puolelle.




Kun pinnat ovat paistuneet siirrä kanat uunivuokaan. Sekoita hunaja ja soija kulhossa ja levitä lusikkaa apuna käyttäen kanojen päälle. Laita kanat n. 10-15 minuutiksi kuumaan uuniin. Kiiltävä pinta alkaa muodostua kanoihin heti. Valvo kanojen kypsymistä koko ajan. Ota vuoka muutaman kerran pois uunista ja lusikoi vuokaan valunut hunajasoija kanojen päälle. Kun kanat ovat kiiltävän ruskeita ota vuoka pois uunista. Pilko kanapalat pienemmiksi kuutioiksi.



Leikkaa korianteri pienemmäksi.

Annoksen kasaaminen:

Aseta lautaselle Cosmopolitansalaatti. Kasaa salaatin päälle reilusti couscous salaattia. Aseta kanapalat couscousin viereen/päälle. Ripottele seessaminsiemeniä kanojen päälle. Levitä chilimajoneesia annoksen päälle ja anna viimeinen silaus vielä korianterisilpulla. Nauti!!!






Vinkki! Halutessasi voit korvata couscoussalaatin keitetyllä riisillä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti