sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Tomaatti-basilikapasta kahdelle

Sanotaan, että avokado ja kookosöljy hellii mieltä ja kehoa. No niin hellii täydellinen tomaatti-basilikapastakin!!!! 

Valmistusaika on n. 40 minuuttia



Tomaatti-basilikakastike:
2 rkl oliiviöljyä
300 g huoneenlämpöisiä kirsikkatomaatteja
1 iso kiinalainen valkosipuli raastettuna
1 ruukku basilikaa
1 rkl hunajaa
n. 2 tl suolaa
n. 2 tl mustapippuria
n. 10g parmesaania
2 rkl pastan keitinvettä

Laita pannu kuumenemaan liedelle. Laita pannulle oliiviöljy ja anna sen kuumentua kunnolla. Lisää tomaatit sekä raastettu valkosipuli ja hunaja. Itse tykkään halkaista osan tomaateita, ja osan laittaa kokonaisina pannulle.





Hiljennä lieden lämpötilaa heti kuumenemisen jälkeen. Tomaattien ei missään nimessä pidä kypsyä kovassa kuumuudessa vaan hautua hiljalleen rauhassa ja samalla muodostaa kastiketta pastalle. Ripottele tomaattien päälle vielä muutama basilikan lehti. Voin luvata, TUOKSU ON MIELETÖN!!


Anna tomaattikastikkeen pikkuhiljaa valmistua välillä kastiketta käännellen. Lisää suola ja pippuri. 
Kun tomaattikastike on lähes valmis se näyttää suunnilleen tältä.

Pilko ruukku basilikaa varsineen pieniksi. Säästä muutama lehti koristeluun. Lisääbasilikasilppu tomaattikastikkeen päälle.





Raasta parmesaani ja lisää se basilikan kanssa kastikkseeseen. Sekoita kevyesti. Anna kastikkeen seistä kunnes pasta on kypsä. Lisääs vielä pari ruokalusikallista pastavettä kastikkeeseen ja sekoita.










Pasta

n. 400g kypsää spagettia


Keitä spagetti tai muu pasta runsaassa vedessä. Keitinveteen tulee laittaa runsaasti suolaa. Itse laitan suolaa noin muutaman ruokalusikallisen. Keitä pastaa n. 8 minuuttia tai kunnes pasta on omasta mielestäsi täydellisen kypsyistä. Laita n. 200g pastaa kastikkeen päälle ja sekoita hyvin. Annostele pasta lautasille, pudota muutama basilikanlehti anoksen pääle ja nauti rakkaasi kanssa <3










Tämä pasta-annos on hyvin kevyt. Voit hyvin nauttia pastan esimerkiksi tuoreen leivän tai paahdettujen leipämurujen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Aion kokeilla nuo molemmat. Tomaattibasilikapastaa ensin. Lohi vaikutti vähän vaikealta. Ei kai se sitten ole, kun aloittaa vain. terveisin Elina

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elina viestistäsi! :)
    Kokeile ihmeessä kumpaakin reseptiä. Jos sinulle tulee kysymyksiä, vastaan oikein mielelläni!

    Ystävällisin terveisin: Outi:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Elina viestistäsi! :)
    Kokeile ihmeessä kumpaakin reseptiä. Jos sinulle tulee kysymyksiä, vastaan oikein mielelläni!

    Ystävällisin terveisin: Outi:)

    VastaaPoista