Minulle tuli äskettäin kunniavieraita syömään, nimittäin ihana veljeni sekä hänen
tyttöystävänsä.
Tein heille aivan ihanan alkuruuan, joka on yksi omista suosikeistani:)
Valmistuaika on n. 1h + kalan marinoituminen jääkaapissa minimissään 4h
Tein heille aivan ihanan alkuruuan, joka on yksi omista suosikeistani:)
Valmistuaika on n. 1h + kalan marinoituminen jääkaapissa minimissään 4h
Pähkinäbasilikapesto:
2dl cashewpähkinöitä
1/4 nippua tuoretta basilikaa
1dl oliiviöljyä tai oman maun mukaan
1tl suolaa tai oman maun mukaan
Paahda pähkinät pannulla niin, että ne saavat vähän väriä
ja paahteisuutta. Rouhi pähkinät morttelissa. Lisää yrtti, öljy ja mausteet. Sekoita
Hunajaiset leipäkrutongit:
4 kpl täysjyväpaahtoleipää
1-2 rkl hunajaa
1tl voita
3 rkl oliiviöljyä
Hyppysellinen sormisuolaa
Paahda leivät uunissa tai paahtimessa. Muserra leivän sisus
käsin pieniksi paloiksi. Laita öljy sekä voi pannulle. Kun voi on sulanut ja
öljy kuuma lisää leivän murut pannulle. Kääntele muruja koko ajan. Lisää hunaja,
jonka jälkeen voit sammuttaa lieden. Lisää lopuksi hunajaisille leivänmuruille
ripaus esimerkiksi sormisuolaa.
Murut voivat odottaa pannulla muiden komponenttien
valmistumista.
Tillimajoneesi:
1 muna
1dl öljyä ( rypsi)
1 rkl valkoviinietikkaa
Suola
Pippuri
0.5 nippua pilkottua tilliä
Laita ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella,
jonka jälkeen sekoita rauhallisesti nostelemalla sauvaa ylös alas. Kun
majoneesi on paksuhkoa se on valmis.
Sokerisuolattu lohi 4 hengelle :
Sokerisuolattu lohi 4 hengelle :
400g kirjolohta
200g sokeria
200g suolaa
1tl Voi
3rkl öljyä
Peitä lohi minimissään 4h ennen tarjoilua sokerisuolamassalla kummaltakin puolelta. Anna marinoitua jääkaapissa.
Annoksen kasaaminen:
Aseta leipäkrutongit alimmaiseksi lautaselle
Kasaa lohi/ lohipalat krutonkien päälle. Levitä pestoa
lohen päälle.
Lusikoi tillimajoneesia krutonkien viereen.
Viimeistele annos kauniilla yrtillä.
Olen todella innoissani tästä uudesta harrastuksestani :)
Lähettäkää minulle kysymyksiä ja kommentteja blogiini liittyen!
Odotan innolla jo seuraavia vieraita <3
- Outi Collan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti