keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Sokerisuolattu lohi pähkinäpestolla, tillimajooneesilla sekä hunajaisilla leipäkrutongeilla neljälle

Minulle tuli äskettäin kunniavieraita syömään, nimittäin ihana veljeni sekä hänen tyttöystävänsä.
Tein heille aivan ihanan alkuruuan, joka on yksi omista suosikeistani:)

Valmistuaika on n. 1h + kalan marinoituminen jääkaapissa minimissään 4h




Pähkinäbasilikapesto: 

2dl cashewpähkinöitä
1/4 nippua tuoretta basilikaa
1dl oliiviöljyä tai oman maun mukaan
1tl suolaa tai oman maun mukaan

Paahda pähkinät pannulla niin, että ne saavat vähän väriä ja paahteisuutta. Rouhi pähkinät morttelissa. Lisää yrtti, öljy ja mausteet. Sekoita


Hunajaiset leipäkrutongit:

4 kpl täysjyväpaahtoleipää
1-2 rkl hunajaa
1tl voita
3 rkl oliiviöljyä
Hyppysellinen sormisuolaa

Paahda leivät uunissa tai paahtimessa. Muserra leivän sisus käsin pieniksi paloiksi. Laita öljy sekä voi pannulle. Kun voi on sulanut ja öljy kuuma lisää leivän murut pannulle. Kääntele muruja koko ajan. Lisää hunaja, jonka jälkeen voit sammuttaa lieden. Lisää lopuksi hunajaisille leivänmuruille ripaus esimerkiksi sormisuolaa.

Murut voivat odottaa pannulla muiden komponenttien valmistumista.

Tillimajoneesi:

1 muna
1dl öljyä ( rypsi)
1 rkl valkoviinietikkaa
Suola
Pippuri
0.5 nippua pilkottua tilliä

Laita ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella, jonka jälkeen sekoita rauhallisesti nostelemalla sauvaa ylös alas. Kun majoneesi on paksuhkoa se on valmis.

Sokerisuolattu lohi 4 hengelle :

400g kirjolohta
200g sokeria
200g suolaa
1tl Voi
3rkl öljyä

Peitä lohi minimissään 4h ennen tarjoilua sokerisuolamassalla kummaltakin puolelta. Anna marinoitua jääkaapissa.
Marinoitumisen jälkeen huuhtele lohi kylmällä vedellä ja kuivaa hellästi talouspaperilla.
Lohi ennen jääkaappiin menoa



Leikkaa lohi annospaloiksi. Kuumenna pannulla rasvat. Pannun täytyy olla todella kuuma! Käytä lohet pannulla pikaisesti. Lohi ei missään nimessä saa kypsyä. Tarkoitus on saada kaunis pinta lohelle. Voit myös tarjoilla lohen ilman paistamista.
Annospalat ennen paistamista





Annoksen kasaaminen:

Aseta leipäkrutongit alimmaiseksi lautaselle
Kasaa lohi/ lohipalat krutonkien päälle. Levitä pestoa lohen päälle.
Lusikoi tillimajoneesia krutonkien viereen. 
Viimeistele annos kauniilla yrtillä.










Olen todella innoissani tästä uudesta harrastuksestani :)
Lähettäkää minulle kysymyksiä ja kommentteja blogiini liittyen!

Odotan innolla jo seuraavia vieraita <3



- Outi Collan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti