keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Herkulliset lohipullat ja tillillä höystetty kesäkurpitsapasta neljälle

Kala on yksi herkullisimmista raaka-aineista mitä tiedän. Syön kalaa monta kertaa viikossa. Tällä kertaa päätin valmistaa äidilleni herkullisia lohipullia ja sen kanssa kesäkurpitsapastaa minkä kruunasi tilli sekä seesamiöljy. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein lohipullat kesäkurpitapastan kanssa. Yllätyin itsekkin kuinka hyvin nämä kaksi tasapainottivat toisiaan.

Valmistusaika n. 40 minuuttia.



Lohipullat:

600g Norjalaista lohta ( Kirjolohikin käy)
1 iso punasipuli
1rkl raastettua inkiväärtä
2 munaa
2rkl tuoretta tilliä
3tl suolaa
1tl chilirouhetta
2tl hunajaa
1 kourallinen cashewpähkinöitä
1rkl kuivattua korianteria
tai
2rkl tuoretta korianteria
2rkl luomuvoita

2tl seesamiöljyä

Pilko lohi veitsellä noin peukalon kokoisiksi paloiksi. Nosta lohipalat isohkoon kulhoon. Pilko punasipuli. Laita punasipuli ja muut ainekset sekä mausteet kulhoon. Pilko veitsellä cashewpähkinöitä pienemmäksi ja laita ne myös kulhoon.





Sekoita kaikki keskenään sauvasekoittimella. Jos sauvasekoittimessasi on useampi nopeus aloita ensin hitaammalla. Lopuksi sekoita nopeimmalla nopeudella. Nostele sauvaa kokoajan niin näet kuinka lohimassa muodostuu. Massan ei tarvitse olla täysin sileä! Isompia lohipaloja saa siis löytyä:)Tärkeintä on, että ainekset sekoittuvat hyvin keskenään. Tarkista maku.



Paista lohipullat kahdessa erässä. Laita pannu kuumenemaan. Sulata puolet voista. Nostele lohimassa pannulle lusikkaa apuna käyttäen.


Käännä pullat kun ne ovat kauniin ruskeita toiselta puolelta.


Alenna lämpötilaa. Anna pullien kypsentyä loppuun rauhassa. Jos sinun on vaikea arvioida milloin lohipullat ovat valmiita, halkaise yksi ja maista:) Kun lohipullat ovat valmiita siirrä ne lautaselle ja paista seuraava erä. Peitä pullat foliolla ja anna vetäytyä sillä aikaa kun teet kesäkurpitsapastan.

Tillillä höystetty kesäkurpitsapasta:

2 kesäkurpitsaa
2rkl tuoretta tilliä
1rkl luomuvoita

Kuori kesäkurpitsa. Suikaloi kesäkurpitsa julienneleikkurilla. Älä suikaloi kesäkurpitsan keskustaa. Jos sinulla ei ole julienneleikkuria voit käyttää juustohöylää ja kaventaa kesäkurpitsasiivuja veitsellä. Laita suikaloidut kesäkurpitsat lautaselle odottamaan. Julienneleikkurista löydät kuvan reseptistä "Kuhaa, parsaa ja kesäkurpitsaa reilusti yhdelle"
Kun kesäkurpitsa on suikaloitu sulata pannulla voi. Pilko tuore tilli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Lisää pannulle kesäkurpitsat ja tilli.



Alenna lämpötilaa ja kuullota niitä käännellen muutama minuutti.

Nosta ksäkurpitsapasta lautaselle ja asettele lohipullat siihen päälle. Koristele tuoreella tillillä. Viineistele annoksenmaut muutamalla teelusikallisella seesamiöljyä.



Kokeile tätä ihanaa yhdistelmää!!







2 kommenttia:

  1. Juuri söimme ihania lohipullia ja kesäkurpitsaspagettia. Laitoin vielä vähän sitruunaaa pullien pälle. Ihanaa. Teen uudestaan pääsiäisenä. kun tulee vieraita.

    Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina kommentistasi! Ilo on kuulla että tämä ruoka maistuu muillekkin:) oikein mukavaa pääsiäistä!

      Poista