lauantai 7. maaliskuuta 2015

Karitsan entrecote Kiinanakaali-pinaattipaistos sekä sitruunainen salaatti kahdelle

Lähikaupassamme oli niin hyvännäköistä karitsan entrecotea, joten pakkohan sitä oli ostaa. Tämä ruoka valmistuu muutamasta raaka-aineesta, eli kuka tahansa osaa tehdä tämän ruuan!:) Voit korvata karitsan esimerkiksi porsaan kaslerilla. Muista ottaa raaka-aine jääkaapista huoneenlämpöön n. 1h ennen paistamista.



Valmistusaika n. 30 minuuttia.

Kiinankaali-pinaattipaistos:
1rkl luomuvoita
100g babypinaattia
1 kiinankaalia
1/2 tl suolaa
2 kevätsipulinvartta
2 tl hunajaa

Pilko Kiinanakaali  ja kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi pannulla. Lisää pannulle pinaatit sekä pilkottu kiinankaali.



Alenna lieden lämpötilaa hieman. Lisää suola ja sekoita. Anna pinaattien ja kiinankaalien hautua n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Aloita pihvien paistaminen!

Kun pinaatit ja kiinankaalit ovat hautuneet lisää sekaan hunaja sekä pilkottu kevätsipuli. Sekoita ja nosta pannu sivuun odottamaan. Jos neste ei ole kokonaan haihtunut, anna lisukkeen vielä hautua.
Lisää kevätsipuli ja hunaja. Sekoita ja tarkista maku.



Karitsan entrecote:
400g karitsan entrecotea
2tl suolaa
2tl pippuria
1rkl luomuvoita

Paloittele karitsan entrecote kahdeksi pihviksi.



Kuumenna voi pannulla. Kun voi on kunnolla kuumennut lisää karitsat pannulle. Paista n. 2 minuuttia per puoli. Kun kumatkin puolet ovat saaneet hyvän värin pintaan vähennä lieden lämpötilaa huomattavasti. Anna pihvien vielä kypsyä hiljalleen n. 2 minuuttia per puoli.



 Siirrä pihvit lautaselle. Ripottele pihvien päälle reilusti suolaa ja pippuria. Peittele foliolla. Anna pihvien levätä n. 5 minuuttia folion alla. Paloittele liha.

Sillä aikaa kun liha vetäytyy pilko salaatti ainekset kulhoon. Purista sitruunanmehu sekä kaada tilkka oliiviöljyä salaatin päälle. Koristele tuoreella oreganolla.

Salaatti:
Puolikas kurkku
10 kirsikkatomaattia
1 ruukku salaattia
1 punainen paprika
1/2 sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
tuore oregano



Annoksen kokoaminen:
Asettele kiinankaali-pinaattipaistos lautaselle. Nosta paistoksen päälle leikatut lihat. Ripottele pintaan suola ja pippuri. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.



Hyvää ruokahalua! :)





1 kommentti: