Valmistusaika on n. 1h.
2 rkl luomu voita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 chili
1 purjo
1 paprika
800g kirsikkatomaatteja
kaksi 500g paseerattua luomutomaattipurkkia
7dl vettä
3rkl hunajaa
4tl suolaa
1tl chilirouhetta
4tl currya
150g kukkakaalia
150g parsakaalia
250g kuorittuja sinisimpukoita
700g kirjolohta ( huom! pyydä lohta ostaessa poistamaan nahka)
200g esikeitettyjä jättirapuja
100g babypinaatti
puolikas nippu tilliä
Nosta voi ja äyriäiset sulamaan ennen keiton tekoa.
Pilko sipuli, chili, valkosipulinkynnet, purjo, kaalit sekä paprika paloiksi.
Kuumenna voi kattilassa. Lisää pilkottu sipuli, valkosipulinkynsi, purjo ja chili kattilaan.
Kuullota n. 2minuuttia sekoittaen. Lisää paprika ja tomaatit ja kuullota vielä muutama minuutti. Kaada kaksi 500g paseerattua tomaattipurkkia kattilaan ja n. 7dl vettä. Kiehauta ainekset jonka jälkeen hiljennä lämpöä. Lisää mausteet keittoon ja sekoita huolella. Anna keiton hautua hiljalleen kuplien n. 15minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Itse tykkään soseuttaa niin, että keittoon jää sattuamia. Kun olet soseuttanut keiton lisää sinne kaalit.
Anna kaalien kypsyä n.10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kuutioi lohi. Lisää äyriäiset ja babypinaatti. Sekoita ja anna keiton seistä kansi päällä pienellä lämmöllä n. 5minuuttia. Tällä välin valmista tillivoi.
Juuri ennen tarjoilua leikkaa loput tillit keitton päälle. Tarkista maku.
Tillivoi:
3rkl luomu voita
puolikas nippu tilliä
0.5tl suolaa
Leikkaa tilli saksilla pehmenneen voin sekaan. Mausta suolalla. Sekoita.
Muista nauttia keitto rauhassa vaikka tuoreen leivän kanssa:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti