keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kuhaa, parsaa ja kesäkurpitsaa reilusti yhdelle

Tämä annos nousi omiin suosikkeihini HETI!

Olin jälleen ruokakaupassa etsimässä inspiraatiota. Idea tähän ruokaan lähti parsasta, lempi kalastani kuhasta ja siitä, että tänään tekisin ruokaa vain itselleni. Rakastan parsaa yli kaiken. Voisin syödä sitä melkein joka päivä! Tämä annos oli kokonaan vain minulle :)

Valmistusaika n.20 minuuttia.


Paloittele kala valmiiksi paistamista varten.

Parsaa ja kesäkurpitsaa:
Nippu parsaa
Puolikas kesäkurpitsa
2rkl luomu voita
vettä
2rkl sitruunanmehua
2tl himalajasuolaa
2tl pippuria

Kuori kesäkurpitsa. Suikaloi kesäkurpitsa julienneleikkurilla. Älä suikaloi kesäkurpitsan keskustaa.

Jos sinulla ei ole julienneleikkuria voit käyttää juustohöylää ja kaventaa kesäkurpitsasiivuja veitsellä. Laita suikaloidut kesäkurpitsat lautaselle odottamaan.



Laita parsavesi kiehumaan ja laita veteen 1tl suolaa. Parsan varret kannattaa katkaista n. puolesta välistä.

Paloittele parsa.

Laita parsapalat kiehuvaan veteen ja anna niiden kiehua 2 minuuttia. Kaada kuuma vesi parsoista pois.

Huom! Paista parsa ja kesäkurpitsa samaan aikaan kuhan kanssa omilla pannuilla. Raaka-aineet ovat parhaimmillaan juuri valmistuessaan. Jos tämä ei onnistu. Valmista viimeiseksi kuha.

Kuumenna pannulla voi. Kuullota parsoja pannulla n. 2minuuttia jonka jälkeen lisää suikaloidut kesäkurpitsat. Kuullota niitäkin vielä hetki.  Lisää sitruunanmehu, 1tl suolaa ja pippuria. Sekoita ja tarkista maku.



Paistettu Kuha:
150g kuhaa
1rkl luomu voita
1tl suolaa
2tl pippuria
1rkl raastettua sitruunankuorta
3 cashewpähkinää

Kuumenna pannulla voi. Lisää kuha pannulle. Lisää suola ja pippuri.

Paista 2 minuuttia jonka jälkeen käännä kuha ja paista vielä minuutti.

Kaada parsa ja kesäkurpitsa lautaselle ja aseta kuha niiden päälle. Raasta sitruunankuorta anoksen päälle. Paloittele muutama cashewpähkinä veitsellä muruiksi ja sipottele vielä annoksen päälle.



Annos on valmis syötäväksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti